T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / MERKEZ - Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Cumhuriyetimiz 99 Yaşında

Ecdadımızdan bize kalan en kıymetli emanetin, Cumhuriyet'imizin, 99. yılını birlikte kutluyoruz.

Cumhuriyet; tüm imkânsızlıklara, zorluklara ve umutsuzluğa karşı milletimizin yeniden ayağa kalkmasıdır. Cumhuriyet, bir milletin özünde var olan birlik ve beraberlik iradesinin gerektiğinde tek söze ihtiyaç duyulmadan ortak bir bilinçte vücut bulmasıdır.

Cumhuriyet; demokrasinin ve bağımsızlığın bu güzel vatanda insanca, özgürce ve onurlu yaşamanın güvencesidir. Çocuklarımızın gözlerindeki umut, yarınlara duyulan güven ve "fikri, irfanı, vicdanı hür" yaşamanın değişmez gereğidir.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Cumhuriyet, kendisine bağlı olanlara en ileri aşamalara götüren imkânları verir." der. Biz de cumhuriyetle elde ettiğimiz imkânların şuuru içinde bu imkânları geliştirmek ve çağın gerekleriyle zenginleştirerek eğitim yolunu aydınlatmak gayesindeyiz.

Bizler, bugün bu faziletleri gelecek nesillere anlatmanın ve aktarmanın büyük sorumluluğunu taşıyoruz. Bize Cumhuriyeti armağan etmek için hayatlarını ortaya koyan, başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızın, aziz şehitlerimizin hatıralarını rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz. Bu duygularla öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2022 - Güncelleme: 28.10.2022 10:26 - Görüntülenme: 161
  Beğen | 0  kişi beğendi